Ingredienser (för ca 4 personer)
- 12- 15 medelstora potatisar
- 6-7 ägg
- 4 dl gräddfil
- 2 korvar helst Gyulai Kolbasz
- 12- 15 medelstora potatisar
- 6-7 ägg
- 4 dl gräddfil
- 2 korvar helst Gyulai Kolbasz
Det här med korven är inte att underskatta. Den jag använder är en ungersk rökt och ganska stark korv. Den behöver vara fet så att fettet sipprar ut under tillagningen och både färgar och smaksätter resten av ingredienserna. Hittar du inte just Kolbaszen finns det säkert liknande korvar att köpa. Jag har tur för min mamma förser mig med riktig korv när hon kommer över.
Koka potatisen och äggen, äggen ska vara hårdkokta. Skiva dem och korven i ganska tunna skivor. Smörj formen och börja varva i ingredienserna. Snåla inte på gräddfilen, den är kittet i rätten. Avsluta med ett lager potatis. Ställ in hela formen i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Ät direkt och toppa med lite extra gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar