måndag 5 januari 2009

Om älskade vardag

Nytt år och för mig lite nya, eller i alla fall nygamla rutiner. En ny familjemedlem är på väg och jag har ett par månader med föräldraledighet framför mig. Jag uppskattar verkligen vardagen och det liv som rullar på. Att gilla nuet och att känna att jag finns i det gör att livet inte springer ifrån mig.

En skön del i vardagen är måltiderna tillsammans efter dagis och arbete. För oss blir det ofta rutin i vad vi lagar och vi blir sittande med samma pasta eller samma fiskgryta som förra veckan. Inför det nya året ger jag mig själv utmaningen att försöka utveckla och förnya vår vardagsmat. Jag vill samla och spara sånt som jag lagat och tycker om. Lite som en kom-i-håg bank med recept att återvända till, istället för det som vi alltid lagar.

Jag är ingen gourmet, jag är inte en avancerad kock men jag tycker om att laga mat. Jag vill hålla måsten borta, det finns ingen fin eller fulmat. Jag kommer försöka att laga nyttigt, enkelt, ekologiskt och säsongsanpassat i så stor utsträckning som möjligt, men jag vet att det kommer smyga sig in fettbomber, halvfabrikat och kanske något som tyvärr har rest en bit för att ta sig till Sverige. Jag har ingen ambition att skapa egna eller nya recept, maten jag lagar kommer utgå från både befintliga recept, vänners rätter och sånt som jag hittar på när jag lagar. I huvudsak kommer jag skriva om mat som jag lagar men jag kan tänka mig att det blir lite annat som inspirerar mig också.

Mest är den här bloggen för mig själv, min man Mats och för vår familj. Men om du som läsare får någon idé inför en vardagsmiddag så blir jag väldigt glad!

Elin Buchmayer

2 kommentarer:

  1. Elin! Jag blir så glad när jag går in och tittar här! Nu har jag skrivit ut ett gäng smaskiga recept till storhandlingen på lördag. Tack snälla du för att du påminner mig om hur härlig vardagen är - och nu blir den ännu härligare! Stor kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Peppigt att du är helt igång! Väldigt fina bilder också.

    SvaraRadera