torsdag 14 maj 2009

Potatis och blomkål i röd curry

Jag gillar potatis som kokar i grytor med kokosmjölk och curry och det här en variant av det. Jag lagade den ganska mild för att Stella skulle gilla den och det gjorde hon, och det gjorde vi med.


Ingredienser (för 4 personer)
- 1 gul lök
- 8 medelstora potatisar
- 1 blomkålshuvud
- 1 msk röd currypasta
- 1 burk kokosmjölk
- lite vatten
- salt och peppar
- 1 kruka koriander

Skala och klyfta potatisen, tvätta och dela buketter av blomkålen. Klyfta löken och fräs den i lite olja, rör i currypastan och tillsätt sen kokosmjölken och lite vatten. Salta och peppra och häll sen i potatisen, låt koka halvklart och tillsätt sen blomkålen. Koka klart och servera med massor av hackad koriander över.

1 kommentar:

  1. Åh, du är så kreativ! Vi gjorde också indiskinspirerat idag! Det blev kyckling men jag glömde tyvärr att fota, typiskt!

    SvaraRadera