onsdag 6 maj 2009

Vitlökspippi

I Pocket kokboken av Jonas Hugoson finns det mycket enkla och bra recept. Ett som jag gärna faller tillbaka till är Vitlökspippin, det är verkligen en rätt som ger mycket effekt för lite jobb. Jag gör den på känn och då är det ungefär så här.

Ingredienser (för 4 personer)
- 4 kycklingfiléer
- 8 vitlöksklyftor
- 2 dl vitt vin
- 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl riven parmesan
- salt och peppar

Lägg kycklingen i en ugnsform med skalade och delade vitlöksklyftor. Häll på vin och grädde, salta och peppra. Sätt in i ugnen på 175 grader. Ös några gånger och strö över lite parmesan på varje kyckling när det är ca 10 minuter kvar. Plocka upp kycklingen när den är klar. Plocka upp några hälften av vitlöksklyftorna och mixa vätskan till en slät sås.

2 kommentarer: