tisdag 14 april 2009

Lammpytt

Vi hade lite lammstek kvar från påsken som fick bli en pytt tillsammans med lite lammkorv, rotfrukter och surkål.


Ingredienser (för 4 personer)
- Lite kallt lagat lammkött
- 2 lammkorvar
- 1/2 gul lök
- 6 palsternackor
- 10 små rödbetor
- 4 dl surkål

Skala, tärna och koka palsternackan. Koka rödbetorna hela i en annan kastrull. Hacka och fräs löken, strimla köttet och korven och stek det tillsammans med löken. Skala och klyfta rödbetorna när de är klara. Rör ner palsternackorna, rödbetorna och surkålen. Toppa gärna med gräddfil.

2 kommentarer:

  1. Har inte ens tänkt på att man kan röra ner surkål direkt i en rätt! Ska jag prova någon gång! Surkål är ju så gott!

    SvaraRadera
  2. inte jag heller, trots stort surkålsintresse. hurra för barn som får lära sig äta surkål! bra för dem! /tant kinga

    SvaraRadera