torsdag 12 mars 2009

Carbonara

En av våra klassiker men alltid god. Jag gör den på kotlettbacon för jag tycker att det både är godare och nyttigare än vanligt bacon. Massor av persilja ska det också vara.




Ingredienser (för 3 personer)
- 1 paket kotlettbacon
- 1 halv gul lök
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 msk persilja
- salt och peppar
- riven parmesan


Hacka löken och vitlöken och fräs i stekpannan. Strimla kotlettbaconet och stek det med löken. Häll på matlagningsgrädden och mjölken, låt det koka upp men inte mer. Jag använder vanlig matlagningsgrädde och späder den med mjölk för att få det lite magrare. Om man vill kan man givetvis använda mer fettfria produkter direkt. Rör ner persilja och krydda. Äts såklart med pasta och toppa gärna med parmesan.

1 kommentar:

  1. La till dig i bloglovin :)
    Så man inte missar dina mumsiga recept :)
    Hihi..
    Ha en trevlig helg :)

    SvaraRadera