måndag 16 mars 2009

Kyckling med ruccolasallad

Ruccolasallad och marinerad kyckling. Stella gillar inte ruccola så hon fick vad vi åt fast potatis istället för ruccola.


Ingredienser (för 2 personer)
- 2 kycklingfiléer
- 1 lime
- 1 msk honung

- 1 påse ruccola
- 3 rödbetor
- 1 liten burk kidneybönor
- några grillade paprikor

- 1/2 dl olivolja
- 1/2 dl äppelcidervinäger
- 1/2 kruka basilika
- salt och peppar

Pressa lime i en påse, tillsätt honung och salta och peppar. Lägg i kycklingen och låt marinera ett tag. Skölj ruccolasalladen. Skala och strimla rödbetorna, de ska vara råa. Blanda ihop ruccola, rödbetor och bönor. Lägg upp på tallrik tillsammans med paprikan. Stek kycklingen ca 5 minuter på varje sidan. Stäng av plattan och låt kycklingen steka klart på eftervärmen. Mixa olja, vinäger, basilika, salt och peppar till dressing.

1 kommentar:

  1. Vad fräscht! Gillar det där "crunchet" som det blir när man äter strimlade råa rödbetor!

    SvaraRadera