torsdag 19 mars 2009

Strimlat fläsk med basilika i sötsursås

Hälften av basilikan användes till en god och enkel middag för mig och Stella.


Ingredienser (för 2 personer)
- 250 g fläskkött, jag använde benfria kotletter
- 1 kruka basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 1 lime
- 1 msk honung
- 1 msk sötsursås
- 1/3 dels gurka

Krossa vitlöksklyftan och stek den i olja. Strimla köttet fint och stek det i pannan. Häll i honung och sötsur sås, pressa i lime. Hacka basilikan och häll i. Salta och peppra. Strimla färsk gurka och blanda i precis innan servering.

2 kommentarer:

  1. Annorlunda men enkelt! Gillade Stella också detta?

    SvaraRadera
  2. Ja, det gjorde hon! Eller hon åt allt utom köttet vilket hon ratar ibland. Såsen, gurkan och riset gick hem.

    SvaraRadera