tisdag 24 mars 2009

Kycklingpasta med pesto

Gott gott gott, och så lite krämigt också. En rätt som går under mottot "goda grejer som bli goda ihop".


Ingredienser (för 3 personer)
- 2 stora kycklingfiléer
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk pesto
- 1/2 matlagningsgrädde
- 1 burk kronärtskockor
- 1/2 påse färsk spenat
- 1 dl rostade pinjenötter
- 1 dl riven god ost (jag använde en mild lagrad getost)

Skala och krossa vitlöksklyftorna. Stek dem tillsammans med kycklingen tills kycklingen har fått fin färg på båda sidorna. Stäng av plattan och låt kycklingen steka klart på eftervärme. Koka pasta och slå av den när den är klar. Häll tillbaka pastan i kastrullen och ställ den på spisen med låg värme. Häll i matlagningsgrädde och pesto och rör runt. Skiva kycklingen och blanda ner den i pastan tillsammans med spenaten. Salta, peppra och riv lite muskot över. Lägg upp på tallrik och toppa med pinjenötter och riven ost.

1 kommentar: