onsdag 25 mars 2009

Nässelsoppa

Snart är våren här och nässlorna börjar växa. Mina föräldrar plockar nässlor varje år och jag älskar att göra soppa på dem. Mamma har haft ett lager i frysen och för några veckor sen fick jag lite av förra årets frysta skörd.


Ingredienser (för 4 personer)
- Förvällda och hackade nässlor, motsvarande 2 liter färska nässlor
- 2 buljongtärningar
- salt och peppar
- 4 kokta ägg till servering

Om man inte får nässlor som jag fick utan får plocka egna behöver man först förvälla dem. Tvätta nässlorna, och rensa dem. Koka upp vatten med salt och koka nässlorna i ett par minuter. Slå av vattnet och hacka de kokta nässlorna. Om du ska göra soppan direkt sparar du vattnet som nässlorna kokat i och tillsätter buljongen. Om nässlorna istället fryses ner och används vid ett senare tillfälle kokar du bara upp vatten och tillsätter buljongen. Salta och peppra. Ät soppan med halvor av kokt ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar