
Ingredienser (för 4 personer)
- Förvällda och hackade nässlor, motsvarande 2 liter färska nässlor
- 2 buljongtärningar
- salt och peppar
- 4 kokta ägg till servering
- Förvällda och hackade nässlor, motsvarande 2 liter färska nässlor
- 2 buljongtärningar
- salt och peppar
- 4 kokta ägg till servering
Om man inte får nässlor som jag fick utan får plocka egna behöver man först förvälla dem. Tvätta nässlorna, och rensa dem. Koka upp vatten med salt och koka nässlorna i ett par minuter. Slå av vattnet och hacka de kokta nässlorna. Om du ska göra soppan direkt sparar du vattnet som nässlorna kokat i och tillsätter buljongen. Om nässlorna istället fryses ner och används vid ett senare tillfälle kokar du bara upp vatten och tillsätter buljongen. Salta och peppra. Ät soppan med halvor av kokt ägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar