söndag 1 februari 2009

Kyckling med rödbetor och getost

I Leila Lindholms bok Middagstips finns ett recept på en kyckling med rödbetor och getost som vi lagade igår. Mycket gott och enkelt.

Ingredienser (för ca 4 personer)
- 1 kg färska rödbetor
- 4 kycklingfiléer
- 1/2 dl sweet chilisås
- 2 msk japansk soja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 påse färsk spenat
- bacon
- 200 g getost
- olivolja och balsamvinäger
- salt och peppar

Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och vitlök. Koka rödbetorna tills de är mjuka, spola dem i vatten och gnid av skalet. Stek kycklingen tills den har fått färg. Stäng av plattan och låt kycklingen steka klart på eftervärme i ca 15 minuter, vänd den då och då. Tvätta spenaten och lägg ut den på ett fat, klyfta rödbetorna och lägg dem ovanpå. Knaperstek bacon. Skiva kycklingen och lägg den på rödbetorna. Fortsätt med smulad getost och bacon. Salta och peppra. Avsluta med att hälla på lite olivolja och balsamvinäger.

Sen åt vi efterrätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar