tisdag 10 februari 2009

Salviakyckling med polentapotatis

Gott och ganska enkelt, lite mer än en vanlig Carbonara men helt görbart en vanlig tisdag.

Ingredienser (för ca 4 personer)
- 600 g kycklingfilé
- färsk salvia
- matlagningsgrädde

- 6-8 potatisar
- 1 dl polenta
- 2 msk olivolja
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 vitlöksklyfta
- hackade örter efter smak

Stek kycklingen i panna tillsammans med mycket salvia tills den fått en fin gyllene färg. Stäng av plattan och låt sen kycklingen ligga i 15 minuter på eftervärmen under lock, vänd ibland.

Skala och koka potatisarna. Mosa dem när de är kokta. Häll i samtliga ingredienser och rör runt. Smörj en form, jag tog muffinsformar så det blev flera små kakor. Lägg i moset och gratinera i ugn, 5-10 minuter 200 grader.

Ta upp kycklingarna, gör en sås genom att reda vätskan i pannan med lite matlagningsgrädde eller Maizena. Smaksätt gärna med fond eller lite soja. Hacka ner lite salvia och låt koka ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar