söndag 22 februari 2009

Sojamarinerad fläskfilé

En god marinad som funkar lika bra med kyckling som med fläskfilé. I kväll åt vi fläskfilé med ugnsstekta rotfrukter. Till det gjorde jag en sås på matlagningsyoghurt och smulad fetaost.


Ingredienser (för 4 personer)
- 1 fläskfilé
- 1/2 dl japansk soja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk socker
- 3 msk olja
- salt och peppar

Skiva fläskfilén i skivor och platta till dem. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och lägg i bitarna. Låt marinera så länge du vill eller har tid. Stek bitarna i grill- eller stekpanna.

1 kommentar:

  1. Åh, ser så mumsigt ut och vad enkelt! Vill tipsa om att prova att smula fetaosten över de ugnsbakade rotfrukterna några minuter innan de är klara. Mums det också!

    SvaraRadera