torsdag 26 februari 2009

Ungersk husman

Eller ja, det är väl inte Ungersk husman direkt, jag använde ju Spansk korv. Men det är så som min mamma brukar göra med Ungersk korv, korven får gärna vara hemmagjord. Det är inte nyttigt och det går knappt att räkna som att laga mat. Men det är gott och enkelt att göra.


Ingredienser (för 4 vuxna och 1 barn)
- Ett paket korv (300 g) Jag använde Chorizo fresco från Delizie
- 12-15 potatisar


Koka potatisen. Gör små hål i korven med gaffel eller kniv och lägg dem i en ugnsform. Stek korven i ugnen på ca 175 grader. Täck formen med folie för att spara in en städning av ugnen. Skala och skär potatisen i bitar. Ur korven sipprar det förhoppningsvis ut god vätska (läs fett) och i den vänder du ner potatisen när korven är klar. Salta och peppra. Ät en stor portion sallad till så blir det lite nyttigare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar