torsdag 12 februari 2009

Limelax i paket

Det här är en rätt som vi har lagat mycket men som ändå förtjänar att få vara med. Den är så god och det går så snabbt att laga den.


Ingredienser (för 2 personer)
- 2 laxfiléer frysta
- 1 stor bit färsk ingefära
- 1 lime
- 3 msk sweetchilisås
- salt och peppar

Skala och riv ingefäran grovt. Blanda ihop den med saften från limen och chilisåsen. Salta och peppra.


Ta varje laxfilé och lägg dem på ett ark smörpapper. Skeda upp röran ovanpå laxfilen och vik sedan ihop pappret runt laxen så att det inte läcker ut. Lägg paketen i en ugnsform och kör dem i ugnen tills de är klara. Ca 20 minuter i 200 grader brukar räcka.

Servera med ris och gärna en yoghurtsås. Till såsen tar jag matlagningsyoghurt och pressar i lite lime.

Idag hade jag en mycket glamorös hjälp i köket.

1 kommentar:

  1. MUAAAAA! MIN BEBIS!
    Eh, maten verkar också trevlig.

    SvaraRadera