fredag 27 februari 2009

Risotto med kantarell och bönor

Risotto är en rätt som går i perioder för mig. Ibland äter vi det ofta och andra perioder lite mer sällan, men det är alltid gott och lätt att laga. I kväll blev det en vanlig risotto med kantarell och stora vita bönor. Till risotton åt vi kyckling, stekt i vitlök och salvia.


Ingredienser (för 4 personer)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 dl avorioris
- 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
- grönsaks- eller svampbuljong
- 1 dl riven parmesan
- 1 dl kantareller (torkade eller konserverade)
- färska kryddor
- olivolja
- salt och peppar

Hacka och fräs lök och vitlök i olja. Häll i riset och slå på lite av buljongen, koka riset i 20 minuter och rör runt under tiden. Fyll på med vin och buljong löpande. Tillsätt svampen när det är några minuter kvar. När risotton är klar ska den vara krämig och ha en liten kärna. Avsluta med att röra ner bönor, kryddor och den rivna parmesanen.

1 kommentar: