måndag 16 februari 2009

Räkor i grön curry med koriander

Det är inte ofta vi lagar speciell mat till Stella men idag gjorde jag en version med grön curry som var ganska stark och en som var utan. Båda parter var nöjda.


Ingredienser (för 2 personer)
- 200 g räkor
- 1 liten burk kokosmjölk
- 1/2 gullök
- 1 vitlök
- 1 buljongtärning
- 2 tsk grön currypasta
- 1 lime
- 1/2 kruka koriander

Hacka löken och fräs den tillsammans med vitlöken. Häll i kokosmjölken och currypastan. Tillsätt lite vatten och buljongtärningen, pressa i lime. Koka samman. Lägg i räkorna och värm upp. Hacka koriandern och strö över.

1 kommentar:

  1. I brist på färsk koriande provar jag att laga det här med torkade korianderblad istället. Blir det godare med buljong än med fisksås?

    SvaraRadera